"fejk industrins baksida"

Någon som såg dokumentären om "fejk industrins baksida" igår?
Helt sjukt, heeelt sjukt!

Brittisk dokumentär från 2008. Illegal kopiering har blivit det brott som ökar mest i vår tid. Allt från tandkräm till leksaker, golfklubbor, bildelar, mobiltelefoner och mediciner kopieras i stora kvantiteter och exporteras till de rika delarna av världen, maskerade till äkta vara. Här åker vi till kopieringens centrum i världen, södra Kina, och även till Nigeria och Thailand för att möta några av de personer som står bakom produktionen. Vi möter också de män och kvinnor som med risk för sina egna liv försöker bekämpa den illegala hanteringen.
(text från Kanal5s hemsida)

Det som jag reagerade mest på i serien är hur männsikor blir fastkedjade vid sina maskiner för att de ska arbeta nonstop, och det värsta var när dom berättade om läkemedels kopiering. Det cirkulerar alltså SJUKT MYCKET falsk medicin på apoteken i speciellt storbrittanien, läkare kan ibland inte väcka sina patienter efter operationer för det är falsk adredalin i sprutorna, folk får falsk diabetesmedicin, falsk malaria medicin!
Vilken person tar flera liv på sitt samvete? Detta är "tysta" mördare enligt mig, bara för lite pengar kan en människa döda flera hundra personer genom att de inte får den medicin de ska ha. Det är "sockerpiller", istället för den riktiga medicinen. Det är så jäkla sjukt bara, till och med på sjukhusen finns falsk medicin, att man inte ser skillnad på äkta eller en kopia, alltså inte ens på ditt sjukhus är du säker för dom vet inte själva vad de beställt hem, vad som är riktig eller fejkad medicin ..




Kommentarer

Skriv något snällt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0